İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirilecek

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirilecek

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenecek.

adscode

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2013 yılından beri 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerini bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik eden TÜBİTAK, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı ile, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlamakta; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatı sunarak; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılmasını; öğrencilere takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanmasını amaçlamaktadır. “

 “2018-2019 Eğitim öğretim yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan okulumuz gençlerinin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’mızı 08-09 Haziran günlerinde okulumuz bahçesinde sergileyeceğiz. TÜBİTAK desteğiyle hazırladığımız fuarda İnceleme (7 tane), Araştırma (7 tane) ve Tasarım (6 tane) alt proje türlerini içeren 20 alt projemiz olacak. Öğrencilerimiz biyoçeşitlilik, doğal afetler ve afet yönetimi, göç ve uyum, sağlıklı beslenme, ekolojik denge ve bilim tarihi temalarında hazırladıkları inceleme türündeki projelerde, merak ettikleri bir konuyla ilgili daha önceden üretilmiş olan bilgileri kapsamlı bir şekilde inceleyip konuya ilişkin genel bulgular ortaya koydular. Bununla birlikte tarım teknolojileri ve seracılık, dijital dönüşüm kültürel miras, sağlıklı beslenme ve değerler eğitimi alanlarında araştırma projesi yapan öğrencilerimiz, farklı alanlardaki problemlerin çözümüne yönelik hipotezler ortaya koyup test ettikleri ve elde ettikleri bulguları yorumladılar. Tasarım türündeki projelerde ise öğrencilerimiz, robotik ve kodlama, yenilenebilir enerji, doğal afetler ve afet yönetimi ve kültürel miras alanlarında günlük hayatlarında karşılaştıkları bir problemi çözecek ya da bir işi daha iyi yapacak bir model / araç geliştirip test ettiler. 

Böyle bir çalışmanın içinde olmanın öğrencilerin, bir soruna çözüm üretirken bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini öğrenmesine, raporlama ve sunum becerisi kazanmasına çok katkı sağladığını söyleyebilirim.” 12 Danışman öğretmen ve 60 öğrenciyle pandemiye rağmen okulumuzun desteğiyle yürüttüğümüz proje çalışmlarında emeği geçen herkese teşekkkür ederim. Fuarımıza herkesi özellikle de LGS’ye giren ve lise tercihi yapacak olan bilimsel araştırmaya ve sorunları projeye dönüştürmeye meraklı tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. "