“TÜRKİYE’DE DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK EKSİĞİ; YABANCI DİL BİLEN PERSONEL”

“TÜRKİYE’DE DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK EKSİĞİ; YABANCI DİL BİLEN PERSONEL”

ExpoMaritt Exposhipping İstanbul Fuarı’nda "Marine Talks" Paneli düzenlendi.

adscode

ExpoMaritt Exposhipping'in ilk Marine Talks etkinliğinde ziyaretçiler AVS'nin faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

İlk olarak sahneye çıkan AVS Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, şirketin kuruluş hikayesini anlattı.

Şimşek, daha sonra yaptığı açıklamada:

“35 yıllık süreçten sonra; inişler çıkışlar yaşadık. Bugün napıyoruz? Bugün 126 ülkede 1500 limanda 600 gemiye global anlamda hizmet veriyoruz. Öncesinde lokal çaplı bir kurum iken; şimdi uluslararası bir marka değeri hâline geldik. Daha önemlisi; Türkiye’ye ait bir marka değeri olan bir şirket olmaya çalışıyoruz. Gençlerin dinamizminden faydalanarak bugünlere geldik. 

AVS çatısı altında Ekol Denizcilik’i kurduk. Ve bu birimi kendi bünyemize aldık. Yepyeni bir vizyonla; denizcilik sektörüne girmek isteyen öğrenci kardeşlerimizi merkezinde İngilizce olan bir eğitimli bir eğitim sistemi kurduk. Türkiye’deki denizcilik sektörünün en büyük eksiği yabancı dil bilen denizci personel. Bu açığı kapatmak amacıyla ihtiyaçlar doğrultusunda sistemler geliştirmek istiyoruz. 

Gençlere tavsiyem; istemekten vazgeçmeyin. Sabırlı olun. İnançlarınız doğrultusunda ilerleyin. Başarıya giden yolda fedâkarlıklar gösterin.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra; AVS Global Supply Departman Müdürü Mükremin İnan, yapmış oldukları faaliyetler ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

İnan; yapmış olduğu sunumda gemi tedarik dünyasındaki konumlarını anlatarak kurmuş oldukları geniş tedarik ağıyla tüm dünyaya sağladıkları hizmetleri aktardı. 

Müşteri portföylerinin genişlediğini ifade eden İnan, yabancı armatörler nezdinde AVS’nin vermiş olduğu hizmet kalitesini izleyicilerle paylaştı.

Ardından; AVS Catering Müdürü Sevda Güler, Marine Catering konusunda bir sunum yaptı.

Kumanya yönetiminin önemi vurgulayan Güler, istatistiksel olarak 250 adet gemiye hizmet verdiklerini ifade etti. Kendi geliştirdikleri yazılım ile gemilere günlük olarak tüketilmesi gereken gramaj değerlerine dahi ulaşan sistemleri yönettiklerini anlattı. Gemilerden alınan stok yönetimlerini düzenli ve sistemli şekilde kaydettiklerini dile getirdi.



Son olarak, Gıda Mühendisi Sevinç İLGAR, Kalite Yönetim Sistemleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Kalite Yönetim Sistemleri doğrultusunda; ISO 22000 için gemilerden alınan dökümanları incelediklerini ve uygunsuzluk durumunda aksiyon aldıklarını ifade etti.



Denetim programlarıyla iç denetimler gerçekleştirdiklerini anlatan İLGAR, denetimlerin sonucunda raporlamalar yaptıklarını anlattı.

Kaynak: TURKDENİZ.COM