‘ 2020 Kükürt Üst Limitine Hazırlık Rehberi’ yayınlandı

‘ 2020 Kükürt Üst Limitine Hazırlık Rehberi’ yayınlandı

ICS, 2020 kükürt üst limitine hazırlık rehberi çıkardı.

adscode

Denizcilik şirketlerinin, gemi yakıtında UN IMO küresel kükürt üst limiti uygulaması hazırlığına yardımcı olmak için Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) denizcilik sektörüne, değişim ile ilgili olarak destek sağlamak üzere uygulama planlamasına ait kapsamlı ve ücretsiz bir rehber hazırladı.

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren %0,50 m/m veya daha düşük kükürt içeriğine sahip yakıtları kullancak gemilerin büyük çoğunluğu için ücretsiz ICS rehberi hazırlandı.

ICS Genel Sekreteri Guy Platten rehber ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Denizcilik şirketleri, 2019 yılının ortasından itibaren, uygun yakıtları sipariş etmeye başlamak zorunda kalabilirler ve mümkün olan en kısa sürede uygulama planlarını geliştirmeye başlamaları önemle tavsiye edilir”

ICS, uygun yakıtın önemli ek maliyetinin yanı sıra, küresel kükürt üst limiti uygulamasının, Emisyon Kontrol Bölgelerinde uygulanmasından çok daha karmaşık olacağını belirtiyor. Bunun nedeni, büyük miktarda yakıt değişikliği ve farklı tipte yakıtların dahil olmasının yanı sıra uygun yakıtların tüm dünya limanlarında emniyet ve uygunluğu hakkında devam eden belirsizliklerdir.

Eğer bir gemi IMP tarafından tavsiye edilen şekilde düzenlenmiş uygun bir uygulama planına sahip ise, ‘iyi niyetle’ hareket ettiklerini ve bununla birlikte tam uyum sağlamak için makul bir şekilde çaba sarf ettiklerini Liman Devleti Kontrolüne gösterdikleri için geminin mürettebatının daha iyi bir konumda olması ICS tarafından görüşülmektedir.

Platten: “Güvenli ve uygun yakıtların uygulamaların ilk haftalarında bazı limanlarda bulunamaması durumunda iyi niyet gösterme ihtiyacı özellikle önemli olabilir. IMO, Liman Devleti Kontrol Yetlilileri %0,5 kükürt sınırına uygunluğu değerlendirirken geminin uygulama planını da dikkate alınabileceği konusunu geçici olarak kabul etti” dedi.

ICS’in yeni rehberi, uygulama sürecinin, bazı gemilerin küresel faaliyet gösterirken birden fazlı farklı tipte uygun yakıt taşıması ve kullanması olasılığını ele alması gerektiğini açıklamaktadır. Bu durum, geminin emniyeti ve ticari faaliyetleri için önemli etkilere sahip olabilecek, farklı mevcut yakıt sınıfları arasındaki uyum gibi ilave zorluklar getirebilir.

ICS, 2020 kükürt üst limitini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye yardımcı olmayı taahhüt ederken, Dünya Ticaret Birliği, uygulamanın tamamlanmasının çok uzak bir ihtimal olduğunu ve uyumlu yakıtların sağlanmasına yönelik birincil sorumluluğun, yakıt tedarikçileri ile 2020 yılındaki büyük düzenleme değişikliğini toplu olarak kabul eden IMO üye devletleri ile ilgili olduğunu vurgulanmaktadır.

ICS ayrıca Aralık 207 ayında Deniz Emniyeti Komitesi’nin bir sonraki toplantısında, yeni karışım yakıtların kalitesi ile ilgili ciddi endişeler ve olağanüstü güvenlik sorunlarına değinme konusunda hükümetler tarafından daha fazla ilerleme görmek istiyor. Denizcilik Şirketleri ve mürettebatlar için “2020 Küresel Kükürt Üst Limiti Uygulamaları Geçici Hazırlık Rehberi’ne ICS’in web sitesinden ücretsiz olarak ulaşılabilir.

Rehbere ulaşmak için TIKLAYIN...