CNR Yacht Festival'in açılış kokteyli yapıldı

CNR Yacht Festival'in açılış kokteyli yapıldı

Türk Deniz Medya ve Marbox'ın da medya sponsorları arasında yer aldığı CNR Yacht Festival'in açılış kokteyli yapıldı.

adscode

Açılış kokteylinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, CNR Holding Üst Yöneticisi Ali Bulut, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu ve Gemi, Yat ve Hizmetleri İracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven birer konuşma gerçekleştirdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, konuşmasına 'Barış Pınarı Harekatı'na katılan emniyet güçlerimize muvaffakiyetler dilerek başladı. Salih Zeki Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada çok yüksek katma değeri ve önemli bir prestij değeri olan bir sektörün müstesna organizasyonlarından birinde daha bulunmaktayız. Türkiye'de yat hizmetleri konusuna çok büyük katılımlı ve adı üstünde festival havasında geçen organizasyonlarda görmeye büyük önem vermekteyiz. Bundan sonraki çalışmalar birlikte ve tek bir marka isimle; İstanbul veya Bosphorus olabilir, bu şekilde olmalı. Dünya markalarını temsil eden firmaların yanısıra çok değerli yerli üreticileri de görmekten çok büyük gurur duymaktayız. Türk yat sanayinin üretim, kalite ve uluslararası marka değeri olarak kendi değerini oluşturduğunu görmekteyiz. Alınacak çok daha fazla yol var ama yat sanayisi gibi yüksek estetik ve kalite anlayışı olan bir sektörde bu kadar ilerlemiş olmak da önemli bir başarıdır diye düşünüyorum. Ne mutlu ki dünya çapında yatlar inşa ettiğimiz bir gerçek. Dünyanın en önemli yabancı üreticileri de burada bulunmaktalar. Bu da Türkiye'nin liberal ticaret ortamında yerli üreticilerin uluslararası alanda rekabeçi üretim gösterdiğinin en önemli göstergesidir. Bu rekabet sayesinde bugün Türk üreticiler güçlenmiştir ve dünyada ilk beşteki yerlerini korumaktadırlar. Türk üreticilerin buraya teşrif etmiş uluslararası markalardan öğreneceği sonraki adımın daha büyük ve değerli markalar ortaya koymak olduğu kanaatindeyim. Çünkü ülke olarak ilk beşte olsak da şirketler bazında ilk 10'da veya 20'de büyük üretici şirketimiz bulunmamaktadır. Yat sektörünün bir de deniz turizmi boyutu var ki bu konuda da Türkiye'nin kat etmesi gereken önemli mesafeler var. Denizci millet olmanın bir adımı deniz turizminden ve denizi turizm olarak değerlendirmekten başlar. Bu tip fuarlar sayesinde her geçen gün yatçılığa artan ilgi, denize ve deniz kültürüne, deniz turizmine ve Türk halkının daha da bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır. Yüksek estetik ve değer ile insanları kendisine çeken yatlar belki de zihinlerde denizciliğin kapısını da aralayacaktır. Bu yüzden bu tip organizasyonlara çocuklarımızı ve gençlerimizi sıklıkla getirmemiz ve özendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu organizasyonları yat sanayi, yat turizmi kadar kalıcı olarak arttıracak olan amatör denizcilik ve deniz kültürünü de öne çıkarak fırsatlar olarak görmekteyiz."

CNR Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ali Bulut ise: "Şubat ayında Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nda CNR Avrasya Boat Show'un deniz ayağını da yapacağız. Hem karada hem de denizde yapılan dünyanın en büyük fuarı olmaya adayız" dedi.

DENTUR) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da yaptığı konuşmada: "Tekne sahiplik oranı ülkemizde düşük. Türkiye'de 834 kişiye bir tekne düşüyor, Almanya'da 173 kişiye bir tekne, Yunanistan'da 59 kişiye bir tekne, İsveç'te 14 kişiye bir tekne, Norveç'te 7 kişiye bir tekne düşüyor. Denizciliğimizi geliştirmek için hepimizin çok çalışması lazım. Bunun geliştirilmesi için denizcilik bakanlığına da ihtiyacımız var." diye konuştu.

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven de: " Eylül sonu itibarıyla da 725 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.  Bizim için yat inşası önemli. İstihdam, katma değer üretiliyor, yerli ekipman, malzeme ve işçilik oranları yüksek tutarlarda." dedi.

TURKDENİZ.COM