Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. Yılı İstanbul'da Coşkuyla Kutlandı
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen kutlama programı, denizcilik sektörünün temsilcileri ile kamu kurumlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen kutlama programı, denizcilik sektörünün temsilcileri ile kamu kurumlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizcilik camiasıyla bir araya gelerek Kabotaj Kanunu'nun bir asırlık kazanımlarını değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, Türk denizciliğinin geçmişten aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.
Konuşmasında, Barbaros Hayreddin Paşa'nın "Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur" sözünü hatırlatan Uraloğlu, bu vizyonun bugün de Türkiye'nin denizcilik politikalarına yön verdiğini belirtti. Türkiye'nin denizlerdeki hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumaya devam edeceğini ifade eden Uraloğlu, "Mavi Vatan'daki güçlü duruşumuzu geleceğe taşıyoruz. Denizciliği milli bir mesele olarak görmeye ve denizlerimizdeki haklarımızı aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz." dedi.
Kabotaj'ın ikinci yüzyılına girildiğine dikkat çeken Uraloğlu, yeni dönemde Türk denizciliğinin uluslararası alanda daha büyük başarılara imza atacağını belirterek, "Kabotaj'ın ikinci yüzyılını Türk denizciliğinin yeni başarı hikâyeleriyle birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.
TÜRK DENİZ MEDYA



0 Yorum