“Gölge Filonun Yeni Rolü: Denizlerde Hibrit Savaş Tehdidi”

Volodimir Zelenski, Rusya’nın Avrupa’daki şehirleri hedef alan insansız hava araçlarını (İHA) fırlatmak ve kontrol etmek için gizli tanker filosunu devreye soktuğunu iddia etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Avrupa’daki şehirleri hedef alan insansız hava araçlarını (İHA) fırlatmak ve kontrol etmek için gizli tanker filosunu devreye soktuğunu iddia etti.
Uzmanlara göre bu durum, hibrit deniz savaşında önemli bir tırmanmayı işaret ediyor.
Zelenski, dün yaptığı açıklamada; Ukrayna istihbaratının, Batı yaptırımlarından kaçan ve çoğunluğu eski olan Rus petrol tankerlerinin artık sadece yakıt taşımakla kalmayıp, aynı zamanda Avrupa suları üzerinde İHA fırlatma platformu olarak da kullanıldığını gösterdiğini iddia etti.
Zelenski’nin açıklamaları, NATO hava sahasına yönelik artan İHA ihlalleri ile aynı döneme denk geliyor.
Polonya, Romanya, Danimarka ve Baltık bölgesi üzerinde tanımlanamayan İHA’lar gözlemlendi. İddialar, Rusya’nın deniz gölge operasyonlarını hava saldırılarıyla birleştirebileceğini ve tankerleri yüzen drone üslerine dönüştürebileceğini ortaya koyuyor.
TÜRK DENİZ MEDYA
0 Yorum