Hürmüz Boğazı'ndan geçen mürettebata 6 aylık maaş...

Hürmüz Boğazı'ndan geçen mürettebata 6 aylık maaş...

Sinokor Group, Hürmüz Boğazı'ndan geçecek mürettebatı ikna edebilmek için dikkat çeken bir adım attı.

Basra Körfezi'nde artan saldırılar denizcilik sektörünü derinden sarsarken, tanker işletmeci şirketlerinden Sinokor Group, Hürmüz Boğazı'ndan geçecek mürettebatı ikna edebilmek için dikkat çeken bir adım attı. Şirket, tehlikeli rotada görev almayı kabul eden denizcilere altı aylık ek maaş teklif ediyor.

Orta Doğu'da süren çatışmalar nedeniyle dünyanın en kritik enerji koridorlarından biri olan Hürmüz Boğazı'nda güvenlik riskleri giderek artıyor. Ticari gemilere yönelik saldırılar ve can kayıpları, denizcilik sektörünü olağanüstü önlemler almaya zorlarken, dünyanın en büyük süper tanker filosuna sahip şirketlerden Sinokor Group'un mürettebatına yaptığı teklif dikkat çekti.

Bloomberg'in yapmış olduğu habere göre Sinokor, Suudi Arabistan veya Irak'tan petrol yükleyerek Umman Körfezi'ne taşıyacak personeline, yaklaşık bir ay sürecek gidiş-dönüş seferini tamamlamaları halinde altı aylık ek maaş ödeyeceğini bildirdi.

Denizciler zor bir tercih yapmak zorunda

Yüksek prim tekliflerine rağmen birçok denizci, Hürmüz Boğazı'ndan geçmeyi reddediyor. Mürettebat üyeleri, milyonlarca dolarlık petrol sevkiyatının gerçekleşmesini sağlayacak seferlere katılarak büyük kazanç elde etme fırsatı ile hayatlarını riske atma arasında seçim yapmak zorunda kalıyor.

TÜRK DENİZ MEDYA ÖZEL HABERİ