İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) Gerilemeyi Sürdürdü, Yakıt Fiyatları Yükselişte

İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) Gerilemeyi Sürdürdü, Yakıt Fiyatları Yükselişte

İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) bu hafta da düşüş trendini sürdürdü. Geçen hafta 599 puan olan endeks, bu hafta 593 puana geriledi.

adscode

İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) bu hafta da düşüş trendini sürdürdü.

Geçen hafta 599 puan olan endeks, bu hafta 593 puana geriledi.

Özellikle Karadeniz ve Akdeniz hattında ticarette ufak hareketlenmeler görülse de, bu canlılık henüz navlun fiyatlarına yansımadı.

Öte yandan enerji piyasalarında yükseliş eğilimi dikkat çekti. Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varil fiyatı 65,5 dolardan 66,5 dolara yükselirken, Brent petrol de 66,5 dolardan 68,5 dolara çıktı.

Ham petrol fiyatlarındaki bu artış gemi yakıtı fiyatlarına da yansıdı ve bunker fiyatları haftayı hafif yükselişle kapattı.

Sektör temsilcileri, özellikle yaz sezonu ve bölgesel ticaretin canlanmasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda navlun fiyatlarında toparlanma beklentilerini koruyor.

TÜRK DENİZ MEDYA