İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) Haftayı Yatay Seyirle Kapattı...
İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) Bileşik Endeksi bu hafta sınırlı bir yükseliş göstererek 849 puandan 850 puana çıktı.
İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) Bileşik Endeksi bu hafta sınırlı bir yükseliş göstererek 849 puandan 850 puana çıktı.
Endeksteki yatay seyrin, tatil sonrası dönemde yük akışlarının henüz tam olarak toparlanmamış olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.
Önümüzdeki günlerde hava koşulları ve buzlanmanın piyasalar üzerinde daha belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.
Yakıt Cephesinde Artış
Petrol fiyatları hafta boyunca hafif yükseliş kaydetti. Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 59 dolardan 59,3 dolara çıkarken, Brent petrol 63 dolardan 64 dolara yükseldi. Bu artışa paralel olarak gemi yakıt fiyatları da tüm bölgelerde yükseliş gösterdi. Söz konusu artış, geçen haftaki ters yönlü hareketi dengeledi.
Uzmanlar, navlun piyasalarında kısa vadede hava şartları ve küresel enerji fiyatlarının seyrinin yakından izlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
TÜRK DENİZ MEDYA




0 Yorum