Trabzon Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır: "BİZE HER YER TRABZON"

Trabzon Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır: "BİZE HER YER TRABZON"

Trabzon Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, Türk Deniz Medya'ya Nor-Shipping Fuarı'na özel röportaj verdi.

adscode

Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen ve dünya gemi inşa sanayisinin en prestijli etkinliklerinden biri olan NorShipping Fuarı, bu yıl Türk denizcilik sektöründen önemli katılımcılara ev sahipliği yaptı.



Trabzon Tersanesi de ilk uluslararası fuar deneyimi ile Norveç'te boy gösterdi.

Trabzon Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, fuarın kendileri açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

“Tersanemizin imkân ve kabiliyetlerini dünyadaki paydaşlarımızla paylaşmak için NorShipping'te yerimizi aldık.



Dünya gemi inşa sanayisinin en önemli fuarlarından birine katılmış olmak bizim için çok önemli bir adım,” diyen Çakır, şirketin uluslararası pazarda kendini tanıtma kararlılığını vurguladı.

Trabzon Tersanesi’nin, sektörde 11 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dikkat çeken Çakır, iki yeni inşa projesiyle iddialarını sürdürdüklerini ifade etti.

“Kuruluşumuzdan bu yana kısa bir süre geçmiş olsa da, yeni gemi inşasında güçlü projelerle faaliyetlerimize devam ediyoruz,” dedi.


NorShipping Fuarı kapsamında ekip olarak yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüttüklerini söyleyen Çakır,

“Bu fuarda dünya pazarından pay almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ekip olarak, Trabzon Tersanesi’nin vizyonunu ve kabiliyetlerini katılımcılara aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.


Türk Gemi İnşa Sektörü Sahada Güçlü Temsil Edildi

Fuarda sadece Trabzon Tersanesi değil, Türk gemi inşa sanayisinin önde gelen birçok firması da yer aldı.



Bu durumun Türkiye’nin denizcilik sektöründeki artan gücünü bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Çakır, sektörel dayanışmanın ve ülke markasının önemine dikkat çekti.



Son olarak fuarın tüm katılımcılar için hayırlı ve bereketli geçmesini temenni eden Çakır,

“Dost ve arkadaşlarımıza da hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir fuar diliyorum. Bize her yer Trabzon,” diyerek sözlerini tamamladı.



Fuarın ilk gününde Salih Zeki Çakır, NorShipping’e katılım sağlayan diğer Türk ve firma temsilcilerini de yalnız bırakmadı.



Öncelikli olarak Türk stantlarını ziyaret eden Çakır, sektördeki dost kurumlarla fikir alışverişinde bulundu ve Türk gemi inşa sanayisinin uluslararası alandaki güçlü varlığına dikkat çekti.







TÜRK DENİZ MEDYA ÖZEL HABERİ