BALIKÇI TEKNESİ PLAKASI OLMAYAN YAKLAŞIK 2 BİN TEKNE AÇIKTA KALDI

BALIKÇI TEKNESİ PLAKASI OLMAYAN YAKLAŞIK 2 BİN TEKNE AÇIKTA KALDI

Balıkçı teknesi plakası olmayan tekne ve yatların balıkçı barınaklarında park etmesinin yasaklanması 2 bine yakın teknenin açıkta (alarga) kalmasına yol açtı.

adscode

 30 bin adetlik bağlama kapasitesinin Türkiye’ye yetmediğini belirten sektör temsilcileri yeni yerler tahsis edilerek yeni marinaların açılması gerektiğini dile getirdi.

Gemi ve yat sektöründe yaşanan bağlama kapasitesi sorunu, yılbaşında alınan karar ile daha da büyüdü. Artık balıkçı teknesi plakası olmayan tekne ve yatların balıkçı barınaklarında park etmesinin yasaklandığını, marinaların ise dolu olduğunu belirten sektör temsilcileri, bu nedenle 2 bine yakın teknenin alarga vaziyette (açıkta) tehlikeye açık bir şekilde beklediğini kaydetti. Bir diğer sorunun ise maliyetler konusunda yaşandığını dile getiren iş insanları, 10-12 metre bir teknenin yıllık bakım ve bağlama gibi maliyetlerinin 100 binli rakamlardan 250 bin TL’lere kadar yükseldiğine dikkat çekerek “Tekne sahibi, bir tekne parasını da 5-6 yılda bu masraflara harcıyor” dedi.

YATED Başkan Vekili Cem Hüroğlu, yılbaşında alınan karar ile balıkçı barınaklarında balıkçı teknesi plakası olmayan yat ve teknelere park yasağı getiriloiğini belirterek, “Bu sefer narinalarda yer olmadığı için 2 bine yakın tekne alarga vaziyette (kıyıya yakın yerlerde park edilmiş) bekliyor. Bu durum bir fırtına anında çok büyük bir tehlikeye yol açabilir. Yer tahsis edilerek yeni marinalar yapılmalı. Bağlama problemi çok büyük bir sorun” diye konuştu.

Kaynak: Ekonomim.com