2023 YILINDA TANKER NAVLUN MALİYETLERİ İKİ KATINA MI ÇIKACAK?

2023 YILINDA TANKER NAVLUN MALİYETLERİ İKİ KATINA MI ÇIKACAK?

Enflasyon ve Rus varillerine uygulanan yaptırımlardan kaynaklanan nakliye petrolüne olan mesafelerin artması; 2023'te tanker navlun maliyetlerini ikiye katlayabilir.

adscode

Tanker firması Euronav şirketinden Rustin Edwards, "Enflasyon ve Rus varillerine uygulanan yaptırımlardan kaynaklanan nakliye petrolüne olan mesafelerin artması; 2023'te tanker navlun maliyetlerini ikiye katlayabilir." şeklinde konuştu.

Edwards, 13. Küresel BAE Forumu'ndaki bir panelde; ikinci çeyrekten bu yana artan ve 2023'te ikiye katlanabilecek olan, zaman bazlı kiralama eşdeğer oranlarının şu anda navlun forward piyasalarında yaklaşık 33.000 dolar/gün seviyesinde olduğunu ifade etti.



Avrupa Birliği, 5 Aralık'tan itibaren Rus ham petrolünün ithalatını yasaklamıştı.

Avrupa Birliği tarafından, varil fiyatları G7 fiyat üst sınırına uymadığı takdirde; 5 Şubat'tan itibaren Rus petrol ürünü ithalatının yasaklanacağı açıklandı.

Bu tutum, Rusya'nın Ukrayna ile savaşına yanıt olarak uygulanan uluslararası yaptırımın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bu karmaşanın sonucu olarak; Avrupa'nın dizel, jet yakıtı vb. ürünleri daha uzak bölgelerden tedarik etmesi gerektiği düşünülüyor.

Ayrıca; Rusya'nın da ürünlerini göndermek için daha fazla pazar arayışına başlayacağı edinilen bilgiler arasında.

HABERİN KAYNAĞI: TÜRK DENİZ MEDYA