2050 YILINA KADAR SIFIR EMİSYON HEDEFİ, IMO ÜYE ÜLKELERİ ARASINDA DAHA FAZLA DESTEK KAZANIYOR

2050 YILINA KADAR SIFIR EMİSYON HEDEFİ, IMO ÜYE ÜLKELERİ ARASINDA DAHA FAZLA DESTEK KAZANIYOR

On bir Asya ülkesi , Marshall Adaları ve Solomon Adaları'nın Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) 2050 yılına kadar sıfır emisyon hedefi önerisine destek verdi.

adscode

Bu ülkeler ayrıca, iki Pasifik takımadası tarafından bu yılın başlarında önerildiği gibi 2025 yılına kadar uygulanacak 100 dolarlık karbon vergisine desteklerini dile getirdiler.

Asya'dan katılan 11 ülke şu şekilde: Bangladeş, Butan, Kamboçya, Laos, Maldivler, Moğolistan, Nepal, Filipinler, Tacikistan, Doğu Timor ve Sri Lanka.

Bu arada, IMO, Kosta Rika, Norveç, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri, Kasım ayındaki Deniz Çevresini Koruma Komitesi'nin (MEPC) benzer sıfır emisyon önerilerini kabul etmek için bir teklif sundu.

Yeni teklif, IMO'yu 2030 ve 2050 için denizcilik emisyon hedefleri açısından hedef seviyelerini güçlendirmeye ve 2040 için yeni hedefler getirmeye çağırıyor.

Bu bağlamda ve son bilimsel değerlendirmelere yansıyan aciliyetin farkında olarak, ortak sponsorlar, Komite'nin uluslararası denizcilik sektörü için 2050 düzeyinde bir sıfır emisyon hedefi ve 2030 ve 2040 seviyeleri için bir yörünge hedefi benimsemesini öneriyor.

IMO'nun ilk sera gazı stratejisi, 2008 seviyelerine kıyasla 2030 yılına kadar nakliye işi başına CO2 emisyonlarında en az %40'lık bir azalma ve 2008 seviyelerine kıyasla 2050 yılına kadar toplam yıllık sera gazı emisyonlarında en az %50'lik bir azalmayı belirtti.

Bu hırs seviyeleri, Paris Anlaşması'nın sıcaklık hedeflerine ulaşmak için gerekli olan 2050'de sıfır emisyona yönelik bir yörünge ve 2050 yılına kadar küresel ekonominin tüm sektörlerini karbondan arındırma ihtiyacı ile tutarsız ve buna göre güncellenmesi gerekiyor.

Daha katı yeşil hedeflerin destekçileri, şimdi harekete geçilmesi ve 2025 yılına kadar yürürlüğe girecek orta vadeli tedbirlerin sonuçlandırılması ve önemli sayıda sıfır emisyonun sağlanması için bir taahhüt de dahil olmak üzere 2020'lerde kısa vadeli eylemleri teşvik etmek için çağrıda bulunuyor.

IMO'ya gönderilen belgede, sıfır emisyonlu deniz taşımacılığına tam geçişin 2050'de gerçekleştirileceğinin tespit edilmesi için yeni bir 2040 düzeyine ihtiyaç duyulduğu öne sürülüyor.

77. toplantı, 8-12 Kasım tarihleri ​​arasında, yine Birleşik Krallık'ta gerçekleşecek önemli bir uluslararası iklim zirvesi olan COP 26'ya denk gelecek şekilde yapılacak. (Bu haber Turkdeniz.com özel haberidir)

Kaynak: TURKDENİZ.COM