ABD’nin İthalat Vergisi, Euro Bölgesi Ekonomisini Etkileyebilir

Ayrıca, AB’nin ABD ithalatına karşı misilleme önlemleri alması durumunda, bu düşüşün %0,5'e kadar artabileceği belirtiliyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), ABD'nin Avrupa Birliği'nden yaptığı ithalata uyguladığı %25 oranındaki gümrük vergisinin Euro Bölgesi'ndeki büyümeyi ilk yıl yaklaşık %0,3 oranında düşürebileceğini açıkladı.
Ayrıca, AB’nin ABD ithalatına karşı misilleme önlemleri alması durumunda, bu düşüşün %0,5'e kadar artabileceği belirtiliyor.
ECB, kısa vadede, AB’nin ABD’ye yönelik alacağı karşı tedbirler ve ABD'nin Avrupa ürünlerine olan talebindeki azalma nedeniyle Euro’nun değer kaybının enflasyonu yaklaşık %0,5 oranında artırabileceğini öngörüyor.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nin 20 Mart'ta gerçekleştirilen toplantısında yaptığı açıklamada, ABD’nin ticaret politikalarına karşı verilecek en iyi yanıtın, küresel ticaret ortaklarıyla daha fazla entegrasyon sağlanması gerektiğini vurguladı.
Lagarde, ABD’nin korumacı politikalara yönelmesinin olağanüstü derecede yüksek belirsizliklere yol açtığına dikkat çekerken, artan ticaret gerilimlerinin küresel büyüme ve refaha zarar verdiğini belirtti.
Euro Bölgesi’nin ticaret politikalarındaki değişimlere karşı savunmasız olduğunu ifade eden Lagarde, özellikle ABD ile derinlemesine entegre olmuş olan Avrupa'nın, küresel tedarik zincirlerinde yaşanabilecek aksaklıklarla daha fazla etkilenebileceğini söyledi.
TÜRK DENİZ MEDYA
0 Yorum