ÖZATA DENİZCİLİK HALKA ARZINDA TALEP TOPLAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU...

ÖZATA DENİZCİLİK HALKA ARZINDA TALEP TOPLAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU...

Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ halka arzında 27-28-29 Ağustos tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak.

adscode

Yalova Tersaneler Bölgesi’nde 50 bin metrekarelik alan üzerinde, yük gemisi, yolcu gemisi ve yat gibi her türlü deniz taşıtının bakım ve onarımını yapan, teknik danışmanlık ile komple mühendislik hizmetlerini veren, gemi dönüşüm projelerinin yanı sıra tersane ile yüzer havuz işletmeciliği hizmetlerini sunan Özata Denizcilik paylarının halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda pay başına satış fiyatı yüzde 35 oranında iskonto uygulanarak 105,00 TL olarak belirlendi.

Sermaye artırımı ve ortak satış yoluyla payları halka arz edilecek Özata Denizcilik’in çıkarılmış sermayesi 60 milyon TL’den 71 milyon 350 bin TL’ye çıkartılacak. Halka arz, 11 milyon 350 bin TL nominal değerli payların sermaye artırımı, 2 milyon TL nominal değerli payların ise ortak satışıyla gerçekleşecek ve toplam 13 milyon 350 bin TL nominal değerli paylar, sermaye artırımı ve ortak satış yöntemiyle halka arz edilecek.

13 milyon 350 bin TL nominal değerli payların satışında, yüzde 50’si yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde  50’si ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek.

Halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar 401 milyon TL büyüklükte olması hedeflenirken, halka arz sonrası halka açıklık oranının ise yüzde 18,71 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Yalova Tersaneler Bölgesi'nde, 50 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdüren Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven gerçekleşecek halka arza ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Dünya üzerinde gemi sayısının artışı ve gemi ömürlerinin uzaması bakım onarım işlerinin de artmasına sebep olmakta ve içerisinde bulunduğumuz sektörün gelişimini desteklemektedir. Türkiye'deki gemiler için de yaş ortalamalarının uzaması söz konusu. Uluslararası mevzuat gereği her geminin 5 yılda bir ağır bakım, 2 yılda bir ise ara bakım yaptırması zorunludur. Gemiler, bu bakımları yaptırmadıkları takdirde Uluslararası Denizcilik kuralları gereği faaliyetlerini sürdüremezler. Bakım-onarım büyüklüğü 2023 yılında 41.000.000 DWT'ye yükselmiştir. Özata Denizcilik olarak bu küresel pazardaki payımızı güçlendirmek adına, 2024 yılı ilk çeyrek itibariyle toplam 1 milyar 648 milyon TL'lik özkaynağımızla faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Sektörümüzün önemli markalarından biri olarak, büyüme ivmemize hız vermek ve bugüne dek kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızda bize ortak olacak değerli yatırımcılarımızla birlikte, Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için halka arzımızı gerçekleştiriyoruz. Halka arzdan alacağımız güçle elde edeceğimiz gelirin bir kısmını üst yapı ve alt yapı yatırımları ile GES yatırımlarımızda kullanmayı hedefliyoruz. Halka arzımızla birlikte sürdürülebilir büyümemizi devam ettirerek sektörümüzdeki payımızı ve yatırımlarımızı artırmaya odaklanacağız."