ABD ULAŞTIRMA BAKANI BUTTİGİEG: "TEDARİK ZİNCİRİ KRİZİ 2022'YE SARKABİLİR"

ABD ULAŞTIRMA BAKANI BUTTİGİEG: "TEDARİK ZİNCİRİ KRİZİ 2022'YE SARKABİLİR"

Yönetimin sorunları çözmeye çalıştığını söyleyen ABD Ulaştırma Bakanı, bazı sıkıntıların devam edeceğini belirterek uyardı.

adscode

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg pazar günü yaptığı açıklamada ABD'nin kimi tedarik zinciri sorunlarının 2021'de bitmeyip 2022'de devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

CNN'in State of the Union programında konuşan Buttigieg, Biden yönetiminin Kovid-19 pandemisinin yol açtığı tedarik zinciri sorunlarını hafifletmek için çalıştığını öne sürdü fakat bazı sorunların muhtemelen devam edeceğinin altını çizdi.

Buttigieg, "Bu yıl deneyimlediğimiz birçok zorluk gelecek yıl da devam edecek" dedi ve ekledi:

Bu, talep tarafı. Alışılmışın dışında talep var. Perakende satışlar tavan yaptı.

"Talep yüksek çünkü gelir yüksek" diyerek savını sürdüren Buttigieg, 2020'deki iş kayıplarından sonra toparlanıldığını belirterek bununla artan talep arasında bağlantı kurdu.

Çünkü başkan, bu ekonomiyi korkunç bir durgunluğun dişlerinden başarıyla çekip çıkardı.

Buttigieg, Joe Biden'ın ABD tedarik zincirinin karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili bir ulusa sesleniş konuşması yapmasından ve tatil hediyelerinin paketlerinin zamanında gelip gelmeyeceğine ilişkin gazetecilerin sorularıyla karşılaşmasından birkaç gün sonra bu yorumlarda bulundu.

Buttigieg'in artan taleple ilgili açıklamaları doğru olsa da sorunların tamamının bu konudan kaynaklandığı söylenemez. Tedarik zincirinin her aşamasında hem liman işletmecilerinin hem de şirketlerin karşılaştığı sıkıntıların çoğu, geçen yıl boyunca devam eden ve Beyaz Saray'ın şimdiye kadar çok müdahale etmediği işgücü kıtlığından kaynaklanıyor.

Biden, geçen hafta yaptığı konuşmada, Kaliforniya'daki Los Angeles ve Long Beach limanlarının 7/24 faaliyete geçeceğini duyurdu fakat yönetim, ürünleri üreticilerden ya da çiftliklerden alıp Amerikalıların alışveriş sepetlerine getirmekten sorumlu çeşitli endüstrilere daha fazla işçiyi teşvik etmek için henüz harekete geçmedi.

Perakende ve gıda hizmeti de dahil bazı endüstriler, daha fazla işe alımı teşvik etmek amacıyla bazı bölgelerde başlangıç maaşlarını artırdı fakat birçok kamyon şirketi ve nakliyeyle ilgili diğer endüstriler, pandemi başlamadan önce bile işçi sıkıntısı çekiyordu.

Biden konuşmasında, "Özel sektör zincirinin geri kalanının da adım atmasına ihtiyacımız var" dedi.

Buna boşuna tedarik zinciri denmiyor. Tedarik zinciri demek terminal işletmecileri, demiryolları, kamyonculuk şirketleri, nakliyeciler ve diğer perakendeciler demektir. Tedarik zincirimizi genişletmek, ekibimin odak noktası olmaya devam edecek.

Kaynak: Independent Türkçe