DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, SAVAŞ BÖLGESİNDE GEMİLERİ OLAN SEKTÖR PAYDAŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ...

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, SAVAŞ BÖLGESİNDE GEMİLERİ OLAN SEKTÖR PAYDAŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ...

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da katıldığı toplantıda; savaş bölgesinde gemisi olan sektör paydaşları ile güncel gelişmeler değerlendirildi.

adscode

Dışişleri Bakanlığı'nın talebiyle online olarak gerçekleştirilen toplantıya; Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Naiboğlu, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Pınar Kalkavan Sesel, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç ile savaş bölgesinde gemileri olan armatörler ve sektör paydaşları katılım sağladı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır yönetiminde yapılan online toplantıda; savaş bölgesinde gemileri olan armatör ve şirket yetkilileri, gemilerin limanda nasıl mahsur kaldıkları ve sonrasında geçen süreçte yaşanan gelişmeleri paylaştı.



Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, sektör paydaşlarının yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerilerine karşılık gereken tüm çalışmaların yapıldığını ve en kısa zamanda gemi personelleri ile gemilerin savaş bölgesinden ayrılması konusunda çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.



Yavuz Selim Kıran; sürecin en başından bu yana sektör temsilcileri ile yakın temasta olduklarını dile getirerek devlet olarak önceliklerinin Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.(Bu haber, Turkdeniz.com özel haberidir)

Kıran; sektörün aktörleri tarafından bu meselenin aslını dinlemek bizler için çok faydalı oldu. Her krizde olduğu gibi denizcilik sektörünün desteğini aldık. Bu savaşın en mağdur sektörü kuşkusuz denizcilik sektörü... Ukrayna-Rusya krizi ile denizcilik sektörü yeni bir darbe aldı. Gemilerimizin güvenli bir şekilde limanlarımızdan ayrılması ve vatandaşlarımızın tahliyesi için planlama yapıyoruz. Deniz üzerinden tahliye planlamasında hangi gemi ve firmalardan istifade edebileceğimizi görüştük. İnsani koridor kararı Türkiye’nin ciddi çabalarıyla oluşmuştur. İnsani koridorun bütün sahaları kapsaması için mücadele ediyoruz. Buradan tahliye bekleyen herkese ulaşmak istiyoruz. Gemilerden ayrılan personellerden sonra, kriz çözüldüğü takdirde 'safe manning' konusu gündeme gelecek. Bu konuda IMO, önümüzdeki hafta olağanüstü bir toplantı yapacak. Safe manning konusunda bir kolaylık sağlanacağı görüşündeyim. Biz devlet olarak denizcilik sektörü için tüm tedbirleri alıyoruz almaya da devam edeceğiz. 10 gemimiz oradan ayrıldı ancak halen pek çok gemimiz orada bekliyor. Kalan gemilerin de ayrılması için gereken gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: TURKDENİZ.COM (ÖZEL HABER)