DÖDER, 25.DÖNEM İKİNCİ DELEGASYONUNU DENİZCİLİK EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİ

DÖDER, 25.DÖNEM İKİNCİ DELEGASYONUNU DENİZCİLİK EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİ

Denizci Öğrenciler Derneği, 25. Dönemi içerisindeki 2. Delegasyon etkinliğini Piri Reis Üniversitesi’nde düzenledi.

adscode

Denizci Öğrenciler Derneği, 25. Dönemi içerisindeki 2. Delegasyon etkinliğini Piri Reis Üniversitesi’nde, Türkiye’nin dört bir yanındaki temsilcileriyle buluşarak Denizcilik Eğitimi üzerine bir çalıştay yaparak gerçekleştirdi.

Denizci Öğrenciler Derneği, Türkiye’deki en büyük öğrenci topluluğu olarak, denizcilik eğitiminin gelişmesi amacıyla 60 farklı fakültede bulunan temsilcileriyle bir araya gelerek hem kıymetli Türk Denizciliğine katkı sağlayıp hem de öğrencilerin sesi olmayı amaçladı.

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu, Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün ve Deniz Ticaret Oda’sının isteği ve destekleriyle gerçekleşen çalıştayın sonucunda amacına uygun olarak toplanan değerli verileri derledikten sonra Denizcilik Genel Müdürlüğü ve Deniz Ticaret Odası başta olmak üzere ilgili merceklere ileteceklerini belirtti.

Denizci Öğrenciler Derneği Denizcilik Eğitimi Çalıştayı saat 14:00’da Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Açelya Kara’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Kara, Denizcilik Eğitimi Çalıştayının Türk Denizciliğine olacak katkılarının önemine vurgu yaptıktan sonra, 60 farklı fakülteden gelen temsilcilere bu güzel amaç uğruna uzak yollardan geldikleri için teşekkürlerini iletti. Çalıştay, okul ile öğrenci arasındaki ilişki ve öğrenci ile sektör arasındaki ilişki olmak üzere belirlenen ana başlıklar altında iki oturumdan oluştu.

Çalıştayın ilk oturumunda okul- öğrenci başlığı altında temsilci öğrenciler; okul konumları, ulaşım ücretlendirmesi, yemekhane ücretlendirmesi ve yemek kalitesi, yurt imkanları ve ulaşılabilirliği, kampüs sürdürülebilirliği, okullardaki sınıf kapasiteleri, atölye ve simülasyon yeterliliği, akademisyen ve eğitmen yeterliliği, sahadan gelme akademisyen azlığı- akademisyenlerin uzmanlıkları ile verdikleri ders uyuşması, müfredat güncelliği ve yeterliliği ve daha bir çok konu hakkında kendi okullarında okuyan öğrencilerden de sentezledikleri fikirleri birbirleriyle tartışarak kaleme aldılar.

İkinci oturumda ise öğrenci- sektör başlığı altında temsilci öğrenciler; sektöre yönelik teknik ve akademik eğitim, sektöre hazırlanmada büyük rol oynayan stajların yeterliliği (staj süresi, iş öğrenme, staj tanımına uygun işler verilmesi), öğrencilere kendi bölümlerine ait yetki ve iş alanları hakkında verilen bilgi yeterliliği, sektörde zorbalık, firmalar ve z kuşağı mezun- öğrenci arasındaki anlaşmazlıkların nedenleri, sektörden beklentileri ve kariyer hedefleri gibi sektör ve öğrenci arasındaki bağlamı incelemeye yönelik soruları yanıtlayarak detaylı bir çalışma gerçekleştirdi.

Çalıştay sonunda denizci öğrencilerin sesini duyurmak amacıyla emek veren tüm öğrenciler iftar sofrasında buluşarak ayrıca sosyalleşme fırsatı da buldu. Denizci Öğrenciler Derneği, Türkiye’nin dört bir yanından denizcilik sektörüne dair değerli verileri toplamak amacıyla gerçekleştirdikleri Denizcilik Eğitimi Çalıştayı ile ilgili merceklere iletildiği anda denizcilik eğitimi ve sektörü adına geliştirici olmasını hedefledikleri bu etkinliğe de imzasını attı.

TÜRK DENİZ MEDYA