MARINE TALKS'TA EKOL DENİZCİLİK ANLATILDI

MARINE TALKS'TA EKOL DENİZCİLİK ANLATILDI

ExpoMaritt ExpoShipping'in ikinci gününde Marine Talks'ta Ekol Denizcilik ziyaretçilere tanıtıldı. Panelde kurumun faaliyetleri ve "Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği" projesinden bahsedildi.

adscode

Bu yıl 16.'sı düzenlenen ExpoMaritt ExpoShipping İstanbul'un 2. gününde; fuarın altın sponsorlarından olan EKOL Denizcilik Eğitim Merkezi; katılımcılar ve ziyaretçilere tanıtıldı.

Marine Talks etkinliğinde, moderatörlük görevini yapan EKOL Denizcilik Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ; kurumun özellikleri ve eğitim sistemi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi'nde denizcilik eğitimi veren kurumlar içinde en modern sistemlere sahip olduklarını dile getiren Emel Hayretdağ: "Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi’nde yer alan simülatörümüz, ülkemizde denizcilik eğitimi veren eğitim kurumları içinde en modern sistemdir. Transas 5000 Wertsila model simülatör ile amacımız, öğrencilerimizi denizle buluşmadan önce deniz şartlarına simüle edilmiş ortamda en hızlı şekilde adapte etmek. Maltepe’deki eğitim merkezimizin bir katı gemi olarak düşünülmüş, tüm simülatörlerimiz bu katta tesis edilmiştir." ifadelerini kullandı.



EKOL Denizcilik Eğitim Kurumu'nun sahip olduğu simülatör sistemleri hakkında bilgi veren Hayretdağ:" Sahip olduğumuz simülatörler; Köprü üstü, Elektronik harita olarak bilinen ECDİS, Haberleşme olarak bilinen GMDSS, Makina dairesindeki tüm faaliyetlerin izlendiği ERM simülatörü, Kargo simülatörü yani gemilerin yük elleçleme simülatörleri...


Gerek güverte gerek makina ortamını simüle edecek altyapı okulumuzda mevcuttur. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak 1997  yılından bu yana eğitim faaliyetleri sürdürülen okulumuzda lise mezuniyetiyle eğitim öğretim almak mümkün. 650 öğrenci kapasiteli, alanında uzman 40 eğitimci, 50 idari personelle faaliyetlerine devam edilmektedir." ifadelerine yer verdi.

EKOL Denizcilik Eğitim Merkezi'nde 2 yıllık vardiya ve makina zabitliği eğitimleri ile birlikte, gemi adamlarının ihtiyaç duyduğu IMO’ya bağlı tüm kursların verildiğini dile getiren Hayretdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitimlerimiz normal şartlarda yüz yüze ve pandemi şartlarının gerektirmesi halinde uzaktan yapılabilmektedir. Beykoz’daki uygulam alanı denizcilik eğitimi veren kurumlar içinde yalnızca kendi öğrencilerimize değil, İstanbul’da bulunan denizcilik eğitimi veren kurumların öğrencilerine de uygulama olanağı sunmaktadır."



"2 yıllık makina ve güverte kariyer sürecinde bütün bu imkânlarla birlikte, sektörde hali hazırda gemi insanı olarak görev alan meslektaşlarımızın şirketlerinin taleplerine istinaden eksiklerinin giderilmesine yönelik eğitim ve seminerler de vermekteyiz. Yine bu bağlamda sektöre sunulan bir başka hizmetimiz ise, istihdama yönelik insan kaynakları faaliyetlerimizdir."

"Bir geminin tüm pozisyonlarına yönelik istihdam, elimizdeki 50 bin’i aşkın aday havuzundan seçme, yerleştirmeli mülakat ve kişilik envanter uygulamaları ile sağlanmaktadır. Bu faaliyetler İŞKUR’a bağlı özel istihdam bürosu olarak yürütülmekte ve öğrencilerimizin zorunlu stajları da bu birimimizden ücretsiz olarak organize edilmektedir. Ekol İnsan Kaynakları bölümümüz aynı zamanda milli sondaj gemi ve platformlarımızın mutfak ve otel hizmetlerini karşılayan personel yönetimini karşılamaktadır."

Panel'de söz alan Ekol Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül ise: "Sektöre bu hizmetleri veren birimimizin asli bir başka sorumluluk alanı ise, okulumuzdaki öğrencilere ve kursiyerlere psikolojik danışma ve rehberlik faaliyetlerinin yanı sıra meslek danışmanlığı desteği de vermektedir."

"Burada bulunmamızın bir diğer asli amacı, konuşmamızın da başında söylediğim gibi, bizi hem heyecanlandıran hem de sorumluluk hissettiğimiz ‘’üç tarafı deniz dört tarafı fırsat eşitliği bursluluk ’’ projemizden sizlere bahsetmek." diye konuştu.

Kaynak: TURKDENİZ.COM