ULUSAL SANAL GERÇEKLİK PROJE YARIŞMASI NİHAİ SONUÇLAR VE ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Yarışma ile gençlerin VR teknolojilerinde katma değeri yüksek ürünler geliştirmelerine ve bu kültürün yaygınlaştırılmasına katkı sağlandı.

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (İTÜ MTAL) düzenlediği ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ortaklığında gerçekleştirilen Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması ile küresel ölçekte nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesine katkı sağlamak için gençlerin Sanal Gerçeklik (VR) teknolojileri ile araştırma ve geliştirme yapmaları amaçlandı. VR Proje yarışması ile gençlerin denizcilik, bilişim, elektrik-elektronik, sağlık, enerji, savunma, inşaat, coğrafi bilgi sistemleri, tarım, cihaz kurulumu, tamir, dekor, turizm, alışveriş, lojistik, pazarlama, sanat, müzeler, oyun, sinema, emlak vs. alanlarında katma değeri yüksek ürünler geliştirmeleri amaçlandı.

Ödül Töreni 23 Haziran 2021 Tarihinde Çevrimiçi Gerçekleştirildi

Açılış konuşmasında uluslararası ortamda sanal/artırılmış gerçeklik dersleri veren İTÜ MTAL öğretmeni Hakan Erkan katma değeri yüksek teknolojilerin gençler tarafından üretilmesinin ülkemiz gelişmesine büyük katkı sağlayacağını bildirdi. Sanal/artırılmış gerçeklik, yapay zekâ, insan-bilgisayar etkileşimi, robotik konusunda önemli çalışmalar yapan İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Gökhan İnce gençlerin erken yaşta sanal gerçeklik konusunda çalışmalara teşvik edilmesi teknolojiyi kullanmadan daha ziyade üretmeye yöneltileceğini ifade etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Serkan Gür konuşmasında İTÜ MTAL öğrencilerinin 2. Yılında araştırma geliştirme ve bilim adına çok güzel çalışmalar yaptığını bildirdi. Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe gençler gibi çok mutlu ve heyecanlı olduğunu, dünyanın yeni teknolojik ve kültürel ortamlarını belirleyen yüksek teknoloji uygulamalarının ülkemizde küresel standartlarda yetişmiş insan gücüyle bizleri ileriye taşıyacağını bildirdi.

TBD olarak İTÜ MTAL’nin bu tür girişimcilik faaliyetlerine desteklerinin devam edeceğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bu sene TBD’ nin 50. kuruluş yılını kutladıklarını ve TBD Genç Çalışma Gruplarına tüm gençleri beklediklerini ifade etti. İTÜ MTAL okul müdürü Prof.Dr. Hüseyin Toros her alanda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının oluşturulması için sektör ile birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Ahilik kültürü içerisinde genç arıların birlikte takım çalışması ile küresel ölçekte büyük başarılara imza atacaklarını bildirdi. İTÜ MTAL kurulum aşamasında çok emeği olan Uğur Özalp ise okul ile her zaman bir olduğunu ve okulumuzdaki her öğrencimizi kendi evladı gibi gördüğünü bildirdi.