UZMAR'IN ÜRETİM KAPASİTESİ YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYOR
Uzmar, yıllık inşa kapasitesini toplam uzunluğu 23-100 metre arasında 35 adet ve üzeri deniz aracına çıkarmayı hedefliyor.
Yarım asırlık tecrübesiyle gemi inşa sektörünün önde gelen oyuncularından Uzmar, sektörde yaşanan tüm zorluklara rağmen yatırımda hız kesmiyor. Şirket, 10 bin m2'lik ek bir üretim alanının daha inşaatına başladı.
Uzmar Tersanesi, römorkörler, çok amaçlı deniz araçları, iş botları gibi projelerde alanında dünyanın en önemli tersaneleri arasında yer alıyor. Dünyanın en hızlı römorkör inşa eden tersanelerinden biri olan Uzmar, bugüne kadar 6 kıtada 25 ülkeye 200'den fazla teslimat yaptı.
Üretim kapasitesini ve kalitesini arttırmak, teslim sürelerini kısaltmak amacıyla 2020'de inşasına başlanan ilave tesisleri 2021'de faaliyete geçiren şirket, bu yatırımlar sayesinde üretim kapasitesini yüzde 95 artırmış, aynı anda yılda 30'dan fazla ve daha büyük tonajda gemiler inşa edebilecek imkana kavuşmuştu.
Üretim alanları birbirine kesintisiz bağlanacak
Uzmar, inşaatına başladığı projede ise 6 bin m2'lik kapalı üretim hangarları ve yaklaşık 4 bin m2'lik bin 500 kişilik sosyal tesis kompleksi yapmayı planlıyor. Sosyal tesis binası mavi ve beyaz yakalı personelin barınma, dinlenme alanları, yemek alanları gibi temel ihtiyaçlarını maksimum konforda ve en verimli şekilde karşılayacak, modern ve çevreye duyarlı mimari tasarıma sahip olacak. Yapılacak yeni üretim hangarları ile üretim kapasitesindeki artışın yanı sıra komşu parsellerdeki üretim alanları birbirine kesintisiz bağlanacak ve bu sayede yüksek verimli bir üretim akış hattı oluşturulacak.
Uzmar'ın hedefi, hedefi yıllık inşa kapasitesini toplam uzunluğu 23-100 m arasında 35 adet ve üzeri deniz aracına çıkarmak. Tersane tasarım departmanındaki mühendis ve tasarımcı ekibini de artan üretim kapasitesini destekleyecek şekilde genişletiyor. Şirket, küresel alanda rekabet gücünü artırmak için yeni teknolojiler üzerinde de Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ve kuruluşlarıyla Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor.
HABERİN KAYNAĞI: EKONOMİM
0 Yorum